Nyomtatás

Csoki allergia? Rosszul hangzik...

1465

A csoki allergia komoly átok lehet egy édesszájú számára, de szerencsére csak igen ritka esetben fordulhat elő. Az viszont sokkal gyakoribb, hogy a csokoládé valamely összetevőjére leszünk allergiásak, hiszen rengeteg minden található a csokoládéban, ha elolvassuk a csomagolás hátulját.

Allergiás reakciót okozhat a tej, mandula, mogyoró, tojás és a búza is, de a különböző színezékek, adalékanyagok is kedvezhetnek az allergiának. Ha valódi allergiás tünetekről van szó, akkor a betegnél bőrelváltozás, hányás, száj és szemek körüli duzzanatok, nehéz légzés és hasfájás jelentkezhet.

Amennyiben csokoládé evéskor azonnal fellépnek ezek a tünetek, komolyan gyanakodhatunk, hogy allergiások vagyunk valamely összetevőjére. Ebben az esetben a szakorvosok allergia teszt elvégzését javasolják, hogy kiderüljön, pontosan melyik adalékanyag az, ami kiváltotta az allergiás reakciókat. Persze nem kell megijednünk, hogy soha többé nem ehetünk csokit, tekintettel arra, hogy manapság már rengeteg féléből válogathatunk a boltokban, amikben nincsenek benne az allergiát okozó anyagok.

(Forrás: www.infobeteg.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből