Nyomtatás

Hogyan készítsünk szépítő csokoládé pakolást?

1289

Már az aztékok és maják korában is a csokoládé előkelő helyet foglalt el a táplálkozásban. Tudósok szerint a csokoládé endorfint, azaz boldogsághormont termel, ezért fogyasztás jó hatással van a szervezetre.

Azonkívül, hogy a csokoládé köztudottan finom, a szépségszalonokban is igen kedvelt alapanyag. Napjainkban a csokoládés pakolás az egyik leggyengédebb és legnyugtatóbb rendelkezésre álló szépségápolási technika. Nem csupán a bőrre van többszörös jótékony hatással, hanem ellenállhatatlan illatának köszönhetően a lelket is megújítja, a testnek pedig azonnali bőrfiatalító és puhító hatást nyújt.

A csokoládét azonban nem csak pakolásként használhatjuk, hanem ebből a finom desszertből szőrtelenítő gyantát is készítenek. A csokoládé gyanta magas kakaó és cukortartalmának köszönhetően megszokottnál is hatékonyabb és gyengéd szőrtelenítést biztosít számunkra, ezért a használatával kellemesebbé varázsolhatjuk ezt a nem annyira kedvelt szépítészeti eljárást.

Ha ellent tudsz állni a kísértésének, hogy azonnal felfald ezt az ellenálhatatlan édességet, íme egy egyszerű recept, amely segítségével házilag is természetes csokoládé pakolást készíthetsz.

Hozzávalók:

• egy csésze kakaó vagy finomra reszelt csokoládé

• 1/2 csésze méz

• 2 kanál tejföl

• 3 kanál zabpehely porrá zúzva

Elkészítési mód:

A felsorolt összetevőket addig keverd, amíg homogén, krém állagúvá nem válik. Könnyed, körkörös mozdulatokkal masszírozd el az arcodon. A zabpehely segíteni fog a bőr felületén felgyűlt elhalt hámsejtek eltávolításában. Hagyd hatni a csokoládés maszkot 20 percig arcodon, aztán öblítsd le langyos vízzel.

Kíváncsi vagy, hogy a csokoládé maszk miért tartalmaz zabot és mézet? A zabpehely egy könnyű, kíméletes és nem utolsó sorban természetes bőrradír, amely főleg érzékeny bőrre ajánlott. A méz antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik és mélyen tisztítja az arcbőrt.

Forrás: Hogyan készítsünk szépíto csokoládé pakolást?

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből