Nyomtatás

Annyi minden mást is lehet enni a Nutella helyett

896

Nem 2019 lesz a Nutella gyártójának legdicsőségesebb éve. Februárban elővigyázatosságból le kellett állítani a Ferrero francia gyárát Villers-Écalles-ban, mert probléma volt az összetevők minőségével. Májusban a New York Times írt egy expozét a gyerekmunkásokat alkalmazó mogyoróültetvényekről, és érintették a cikkben azt is, hogy a Ferrero titkolózik, a cég nem hajlandó elárulni, hogy ők melyik ültetvény termését használják, így az is lehet, hogy indirekt segítenek fenntartani a gyerekmunkát.

Júniusban pedig több napos sztrájk kezdődött, pont ugyanott, ahol a gyártási problémák: a Villers-Écalles-i munkások bértárgyalásai miatt napokra leálltak a Nutella termelésével is, az olyan más Ferrero-termékekről nem is beszélve, mint a különböző Kinder-csokik, a Mon Chéri, a Ferrero Rocher, a Tic Tac, a Raffaelo és a Duplo.

És ez csak az utóbbi pár hónap mérlege, de ha valaki elgondolkozna azon, hogy átgondolja a Nutella-mániáját, lehet, hogy a mostani a legjobb időpont ehhez. Amúgy sem kellene egy főleg pálmaolajból és töméntelen mennyiségű cukorból álló, kakabarna trutyit enni rendszeresen. Még akkor sem, ha nevetségesen finom.

Mert a Nutella sajnos az, méghozzá annyira, hogy az egyértelmű lenyúlásai is képesek ehetőek maradni. Azokra viszont most nem voltunk kíváncsiak, az aldis Nutoka és társaik ezúttal a polcon maradtak, próbáltunk inkább sokkal extrémebb dolgokat keresni, amikért viszont nem kell a világ végére, vagy legalább egy gourmetboltba zarándokolni, hogy meg is tudjuk venni.

Olvass tovább: Annyi minden mást is lehet enni a Nutella helyett

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből