Nyomtatás

Meglepő bajt okozhat a csokoládé

770

A székrekedés fő kiváltó tényezői közismertek, így például a túlságosan alacsony rostbevitel, a székletvisszatartás, a folyadékhiány, vagy éppen a mozgáshiány. Ezek mellett azonban akadnak más, kevésbé nyilvánvaló okok is, amelyeket nem árt, ha szintén ismerünk.

Pajzsmirigyproblémák

A pajzsmirigy alulműködése sok folyamatra hatással van a szervezetünkben, többek között az emésztésre is. Éppen ezért az ilyen betegségben szenvedőknél nem ritka a székrekedés. Ha tehát rendszeresen tapasztaljuk ezt a tünetet, érdemes lehet kivizsgáltatni magunkat.

Fájdalomcsillapítók

Ha valaki rendszeresen szed fájdalomcsillapítót, annak érdemes lehet valamilyen enyhe hashajtót vagy székletlazítót is bevenni, mert az ilyen gyógyszerek székrekedést okozhatnak.

Csokoládé

Arra hajlamosaknál a csokoládé is okozhat székrekedést - egy 2005-ben készült tanulmány szerint ez különösen azokra igaz, akik irritábilis bél szindrómában szenvednek. Ugyanakkor azzal sem árt tisztában lenni, hogy másokra a csokoládé éppen ellenkező hatással van.

(Forrás: www.hazipatika.com)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből