Nyomtatás

Erre vágysz valójában, ha édességet ennél

785

Ismerős az érzés, amikor egyszer csak rád tör a vágy, hogy befalj egy hatalmas tábla csokit, ugye? Ez tök oké, mindenkivel előfordult már. Viszont ha folyton visszatér az érzet, hogy ennél valami konkrét (általában egészségtelen) kaját, akkor lehet, hogy a tested üzenni próbál neked. De pontosan mit?

Hát ha például valami cukrosat kívánsz, mondjuk egy fánkot, akkor ez jelezheti azt, hogy alacsony a vércukor szinted. Jo Travers dietetikus szerint „a cukor, vagy a szénhidrát a leghatékonyabb módja a tested számára, hogy energiát termeljen, úgyhogy ezért ennél ilyesmit, ha alacsony az energia szinted. A baj az, hogy ha megeszed azt a cukoradagot, akkor a vércukrod az egekbe ugrik, viszont ettől újra valami édeset fogsz kívánni.”

Ehelyett inkább váltsd ki lassan felszívódó szénhidráttal (mint néhány gyümi, zöldség vagy mondjuk zabkása) a fánkot vagy a gumicukrot, hogy egyenletes maradjon a vércukrod. „Próbáld meg beépíteni inkább egy főétkezésbe az cukros kaját” – javasolja a szakértő.

Ha viszont ölni tudnál egy falat csokiért, az az alacsony energiaszint mellett a stresszfaktort is jelzi. „A csokoládéban sok a zsír és a cukor, ezek pedig evolúciósan nagyon fontosak voltak a túléléshez. Így, ha stresszelsz, nem csoda, hogy azonnal csoki után nyúlsz. Amennyiben ezt ennéd, valószínűleg az lehet az oka, hogy milyen finom, meg az, hogy egy kicsit túl ideges vagy…”

(Forrás: cosmopolitan.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből