2019. február 22., péntek - Gerzson

Csokoládé kínáló

truffel2A karácsonyi ajándékok beszerzése és elkészítése lassan már nem tologatható tovább. A plázában mászkálás helyett sokkal kellemesebb dolgot ajánlunk.Egyre divatosabb saját kezűleg készített ajándékot adni. Egyrészt az ember kellemesen tölti közben az időt, legalábbis jó esetben, és lehet, hogy a kiszemelt nem drága ajándékot kap, de mindenképpen tudja, hogy...

keserucsokoladeNagyon sokan szeretik a csokoládét, de a csokievést gyakran követi bûntudat. Deborah Gaskell arra keres választ, hogy valóban kínosan kell-e magunkat érezni az apró élvezet után. A Chemistry in Britain c. folyóiratban megjelent cikket kissé rövidítve közöljük.

cukorkaÚjra növekszik a cukorkapiac, és a szűk esztendők után egyre több hazai vásárló enged meg magának egy kis édes örömöt. A fogyasztási trendeknek megfelelően egyedülálló újdonságok is megjelentek a gumi-és medvecukorka piacon, mint például a gluténmentes vagy vegetáriánus gumicukorkák.

szokecsokiA csokoládé az egyik legnemesebb édesség, a szőke csoki pedig a világ legjobb csokigyártójának tartott Valrhona cég találmánya, és egészen különleges. Bár a véletlen és egy baki szülte, a végeredmény káprázatos, egészen imádnivaló. Ismerjétek meg, nagyon érdemes!

csokileninA szovjet múlt biztos jövedelemforrás a seftelőknek is. A dicsőséges nagybirodalmi éra apró kacatjai sokat érnek. A nagyok kultusza virágzik, Lenin csokoládéban éledt újra. Hajdanán a fából készült egymásba illeszthető matrjoska babák ajándékozása volt a sláger a Szovjetunióban, már csak azért is, mert ezek általában nem tartoztak a hiánycikkek közé. 

kitkat3New Yorkban működik a Hershey’s csokoládébirodalom mesébe illő üzlete, amelynek választéka mintha óriásoknak készült volna: a cég legismertebb csokoládéfajtáit egy-másfélkilós, sőt még nagyobb kiszerelésekben is árusítják.

csokiszalamiA csokiszalámi igazi retró desszert, sütés nélküli gyors finomság, ami minőségi alapanyagokkal készítve isteni finom, sokféle módon variálható és gazdagítható édesség, ráadásul hosszan eltartható a hűtőben, így bármikor jól jöhet, ha ránk tör az édesség utáni vágy.

csokimesterA kézzel készített, színes pralinék közül a baconöset veszem ki elsőnek, és felidézem Jelle Descamps kóstolási szabályait. Bruges egyik legfelkapottabb csokoládéműhelyének, a Cholocatier Dumon tulajdonosának kóstolásra vonatkozó szabályai szerint, kezdetben csak megvizsgálom a fekete, kocka alakú, rózsaszín malacot ábrázoló bonbont, aminek csillogónak, és ropogósnak kell lennie.

csokilevesCsokoládé levest és malacsültet is kóstolhatnak a hétvégén mindazok, akik ellátogatnak a gyulai kiállítóhelyekre a múzeumok őszi fesztiválján. Dombi Ildikó a 3Témában a programok mellett az ezévi tervekről is beszélt. Dombi Ildikó ügyvezető a 3Témában beszélt arról, hogy milyen területeken csatlakozik Gyula a múzeumok őszi fesztiváljához az elkövetkezendő két hétvégén.

  • 1
  • 2
  • 3