Nyomtatás

December 14-én nyílik meg a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

2019-12-09 1108

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu, amelyet a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megtekinteni december 14-én. Spiegelhalter László polgármester elmondta, hogy a mézeskalács házak mellett idén első alkalommal elkészült mézeskalácsból a Mikulás csokigyára is, továbbá megformáztak a világ száz csodája közül néhányat.

Emellett megelevenedik Jancsi és Juliska története és sok más érdekesség. A  Mézeskalácsfaluban idén is megtekinthetők olyan szentföldi nevezetességek, mint például Salamon király temploma – fűzte hozzá. A polgármester beszámolt arról is, hogy a Mézeskalácsfalu épületeinek alkotóelemeit az elmúlt három hétben sütötték meg a helyiek 50 kilogramm lisztből, 15 kilogramm mézből, 40 kilogramm cukorból és 250 tojásból.

Spiegelhalter László hozzátette, hogy a felépülő Mézeskalácsfalunak a helyi plébánia ad otthont, ahol első alkalommal december 13-án, pénteken délután, majd szombaton és vasárnap egész nap várják a látogatókat.

A főtéren mindeközben szombaton a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen is részt vehetnek az érdeklődők. A Mézeskalácsfalu figuráit egyébként jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják.

MTI – Fotó: youtube.com

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből