2024. november 1., péntek - Marianna
Aki gyakran keresgél az Instagramon desszerttémában, vagy esküvőt szervezett az elmúlt 8 évben, jó eséllyel belefutott az Egy csipet torta kézzel festett, pasztellszínű tortáiba. Az is lehet, hogy már rég a „mentve” mappában várakozik egy-egy desszertfotójuk. A jó hír az, hogy múlt hétvége óta már nem csak online lehet ábrándozni a kézműves sütijeikről, vagy különleges alkalmakra rendelni tőlük egy minimalista tortát. A Parlament szomszédságában lévő Szalay utcában ugyanis megnyílt az első üzletük, és ezzel egy meseszép otthont kapott a márka.
A húsvéti csokitojások már a 19. században elkezdték meghódítani az európai emberek szívét: Franciaországban, Németországban is hagyomány volt a csokoládétojás-készítés, azonban az igazi, ma ismert húsvéti tojásokhoz hasonló édességek egy brit családi csokimanufaktúra gyáraiban készültek el először.
A népvándorlás korából származó antik kincseket talált egy norvég amatőr archeológus – közölte csütörtökön a norvégiai Stavangeri Egyetem. Erlend Bore a mesés felfedezést a Stavanger városának közelében található Rennesoy szigeten tette augusztusban egy helyi farmer birtokán. Az 51 éves férfi beszámolója szerint hobbiból, hogy többet legyen a szabad levegőn, vett egy fémdetektort, amellyel aztán az 500-as évekből származó kincset találta.
Képtelenek a világszerte magas infláció hatásait teljesen a fogyasztókra hárítani a nagy csokoládégyártók. Részben emiatt jelentős változások mennek végbe a csokoládépiacon. Például a belgiumi boltokban már nem kapható a Milka.
A selymes, gazdag csokikrém, a puha piskóta és a kókusz kiváló kombinációja ez a mennyei torta.Ha szereted a házias tortákat, akkor ez a csokis krémmel töltött, kókuszos édesség is a kedvenceid közé fog tartozni. A különféle piskóták tortaalapnak is tökéletesek. A vizes-olajos tészta kevésbé kényes, és szép magasra feljön. Ebből a mennyiségből egy vastagabb piskótát kapsz, de akár felezheted, és két lapot is süthetsz belőle. A krémhez használj minél jobb minőségű étcsokit.
Közzétette a Magyarország Tortáját és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét árusító cukrászdák listáját a Magyar Cukrász Ipartestület honlapján. A tortákat az érdeklődők 2023. augusztus 19-től vásárolhatják meg Budapesten a Magyar Ízek Utcája rendezvény keretében a Várkert Bazár épületében (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.), valamint a listákban szereplő több mint 400 cukrászdában országszerte.
Nincs azzal semmi gond, ha néha megeszünk egy csokit vagy beülünk egy cukiba a barátnőnkkel egy sütire. Azonban, ha a vágy a cukros ételek után állandósul és úgy érzed, folyton csak nassolnál, akkor érdemes utánajárni, mi állhat a háttérben. Az édesség utáni sóvárgás és a falási rohamok ugyanis figyelmeztető jelek lehetnek!
Sokan inkább csak az alapanyagokat vásárolják meg és otthon sütik a pékárut. Az élelmiszerárak drágulása talán még érzékenyebben érintette a mentes termékeket fogyasztókat, hiszen ezek az élelmiszerek eleve a drágább árkategóriába esnek. Világosan látható tendencia, hogy egyre többen választják azt a megoldást, hogy a kész termékek helyett a hozzávalókat vásárolják meg, hogy otthon, olcsóbban készítsék el például a pékárukat.
Ha édesszájú vagy és rajongsz a málna és a csoki kombinációjáért, akkor ez a recept pontosan neked való. Mindössze négy egyszerű összetevőből elkészíthető, mégis ízletes és mutatós finomságot hozhatsz létre a friss málna és a csokoládé párosításával.
Csillagos elismerést nyert a Vál-Völgye Pékség a szakmai körökben csak „a fine food Oscarja” néven emlegetett Great Taste Awards nemzetközi élelmiszeripari verseny angliai döntőjén. Ráadásul a csupán néhány éve alapított magyar pékség az első olyan a kelet-európai pékségek sorában, mely ilyen díjjal büszkélkedhet.
Szerdán debütál a Pécsi Tudományegyetem (PTE) saját keksze és fagylaltja. A két édességet Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztette ki a PTE Kapcsolati Igazgatósága.
A Magyar Cukrász Ipartestület 2023-ban is megrendezte az idén 25 éves, nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.